Ga naar de inhoud

Start MDFA

Vliegende start voor MD Fight Academy in Baarn: ook voor kinderen!

 

Sinds 1 november is Baarn een vechtsportschool rijker: MD Fight Academy. Deze school richt zich voorlopig alleen op Braziliaans jiu jitsu. Braziliaans jiu jitsu is een vechtsport die veel gelijkenis vertoont met het judo. Sterker nog, het komt daaruit voort, maar heeft vervolgens een eigen evolutie doorgemaakt. Het verwierf bekendheid toen Royce Gracie in 1993 als onbekende vechter in de UFC de kampioenschappen won.

De nadruk bij Braziliaans jiu jitsu ligt op het grondwerk. Het doel is een dominante positie verkrijgen en ervoor te zorgen om de tegenstander zo snel mogelijk tot overgave te dwingen. Dat kan onder andere door middel van een arm-, pols-, beenklem of verwurging. Braziliaans jiu jitsu is, zoals wij het beoefenen, vooral een sport met alle elementen die je daarbij mag verwachten en is geschikt voor zowel recreatieve als wedstrijdgerichte jiu jitsuka’s. Het is ook uitermate geschikt als zelfverdediging. Het ‘rollen’ (vriendschappelijke en sportieve oefen ’wedstrijdjes’) en continu herhalen van oefeningen, het ‘drillen’, vormen een belangrijk deel van de training.

 

“Ik ben begonnen met jiu jitsu om te werken aan mijn conditie en kracht en bovenal leer ik ook vaardigheden die ik kan gebruiken wanneer ik mijzelf zou moeten verdedigen. De groep is heel leuk en laagdrempelig als nieuweling voel je je gelijk welkom.”,aldus een van de nieuwe leden.

 

De school is gestart door Baarnaars Marc Stappers en Dennis van Slooten. Marc (zwarte band BJJ en judo) is hoofdinstructeur voor de volwassenen. Lessen vinden plaats op maandagavond van 20:00-21:30 en vrijdagavond van 20:30-22:00 uur.

Dennis (blauwe band BJJ) verzorgt de lessen voor de kinderen elke vrijdag van 16:30-17:30 uur. Alle lessen worden gegeven in gymzaal De Spoorslag aan de Spoorstraat in Baarn (achter de Amalia-Astroschool).

Wil je meer weten of een proefles doen? Neem contact op via mdfightacademy@gmail.comof kom langs op een van de trainingsmomenten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *