Ga naar de inhoud

Primal games 2019

Vandaag was de 9de editie van de Primal Games, waar MD Fight Academy werd vertegenwoordigd door liefst vier vechters. Ze lieten allemaal veel progressie en inspanning zien in technische gevechten, met als resultaat 3 medailles!

Ons toernooi werd afgetrapt door Karol in de advanced divisie -91 kg. Hij was in beide gevechten zeer actief, en enkele keren dichtbij een submission. Vanwege de afwijkende regels van Primal Games greep hij in zijn eerste partij net naast de overwinning, maar hij ging desalniettemin met een bronzen medaille naar huis!

Onze Ben veroverde tijdens de vorige editie van Primal Games een derde plek, dus de verwachtingen waren vandaag wederom hoog. In de divisie van 13-15-jarigen was het tempo razendsnel, en Ben liet zien een hoop te hebben geleerd sinds vorig jaar. Zijn combinatie van snelheid en techniek leverde hem ook dit jaar een 3de podiumplek op!

Daan en Youp, die vorige maand hun eerste toernooi deden, kwamen uit in de Novice divisie voor vechters met minder dan één jaar ervaring. Daan werd, als enige deelnemer in de gewichtsklasse tot 100 kilo, gematcht met een zwaardere tegenstander voor drie partijen. Van het gewichtsverschil was voor het publiek weinig te merken, want Daan was zeer competitief en was twee keer dichtbij een overwinning. Na twee keer nipt op punten te hebben verloren mocht hij een zilveren medaille in ontvangst nemen. Daan verzocht de organisatie zelfs nog om zijn derde partij te mogen vechten maar dit verzoek werd helaas afgewezen.

Youp kwam uit in de gewichtsklasse -76 kg, één van de meest drukbevolkte divisies. Na zijn eerste toernooi vorige maand had hij zich voorgenomen om vandaag meer rust en controle te laten zien, en dat was te merken aan zijn wedstrijden. Ondanks dat hij zich vooral op zijn rug bevond, bleef hij gecontroleerd op zoek naar sweeps en submissions. Uiteindelijk verloor hij tweemaal op punten, maar gaat hij wel naar huis met nieuwe opgedane ervaring en leerpunten voor zijn volgende toernooi.

We mochten de dag dus afsluiten met 3 medailles: tweemaal brons en een zilver! Naast dit mooie resultaat hebben we veel geleerd. Op naar de volgende competitie! #mdfightacademy @ MD Fight Academy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *